10 Ayat jiwang romantik untuk kekasih

Bersikap romantik adalah langkah pertama menarik perhatian si dia,tapi sebaik saja anda ingin membuka  mulut dan ingin menyapa si dia,anda mungkin tidak mampu berkata-kata. Anda boleh menggunakan keratan ayat jiwang romantik  didalam novel atau movie,anda tak perlu gunakan ayat yang lazim secara terus tetapi gunakan kreativiti anda untuk menggabungkan ayat-ayat jiwang tersebut untuk kekasih yang anda cintai.

10 Senarai Ayat jiwang romantik

Koleksi ayat-ayat jiwang ini adalah pilihan untuk diucapkan kepada si dia,susun ayat ini mengikut tempoh masa dan betapa serius percintaan anda dengan si dia. Contohnya ,katakan”saya sayang awak”biasa jer tu. Tetapi apabila hubungan percintaaan anda semakin serius dan pasti ini bukan date yang pertama,anda boleh gunakan ayat yang lebih terperinci dan dalam maksudnya.

  • “Saya sayang awak sepenuh hati saya”
  • “Awak ne cantikla”
  • “Saya suka senyuman awak yang membuatku tersenyum”
  • “Kebahagianmu kebahagianku”
  •  “Ciuman mu menhidupkan hati ini”
  • “Sesaat tanpamu,bagai hilang cahaya matahari”
  • “Harumanmu selalu ku ingat selalu”
  •  “Jelinganmu,ku rindu selalu”
  • “Walau kata2 mu tajam,ku ingin selalu dengar suaramu”
  • “akan ku ingat 5 minit tadi kita bertemu”
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 8.7/10 (309 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +101 (from 117 votes)
10 Ayat jiwang romantik untuk kekasih, 8.7 out of 10 based on 309 ratings

Carian Ayat Jiwang:

  • ayat untuk kekasih
  • ayat manis untuk kekasih
  • ayat ayat manis
  • ayat romantik untuk kekasih
  • ayat power untuk kekasih
  • ayat rindu kekasih
  • ayat sayang
  • ayat manis untuk wanita
  • ayat jiwang romantik
  • ayat-ayat cinta untuk kekasih

Comments

  1. ayt sume niyh memang terrbaekk tapy sikid lha . boleyh x buad banyak2 sikid ?
    hanim entry terbaru..Jiwang kekasih idaman-Episod 2My Profile

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 4.0/5 (2 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: +2 (from 2 votes)
    • Orait sis,nanti saya tambah ayat yang power lagi

      VN:F [1.9.22_1171]
      Rating: 4.8/5 (6 votes cast)
      VN:F [1.9.22_1171]
      Rating: +1 (from 1 vote)
  2. sarah alliyah says:

    wow..<3

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 5.0/5 (1 vote cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: -1 (from 1 vote)
  3. blog nya unik… kereeeennnn…. bermanfaat…. trma ksh jg atas kunjungannya
    lifestyle and health entry terbaru..Misteri Cinta Di Mata WanitaMy Profile

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 5.0/5 (1 vote cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 2 votes)
  4. mantap lr , senyum senyum saya nmpk ny ayat jiwang . makasih !

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 5.0/5 (2 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: +2 (from 2 votes)
  5. 100% single

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  6. saya tengku says:

    saya sayang kat sorang budak ni tapi dia tak suka kat saya.sya nak buat apa ek?

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 3.5/5 (2 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
    • pandngn aq ar,kite harus luah kn perasaan kasih syg kite dngn jujur dan iklas…isyahallah dia terime ko…

      VA:F [1.9.22_1171]
      Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
      VA:F [1.9.22_1171]
      Rating: +1 (from 1 vote)
  7. Elyn Purple Lurv says:

    I like it…tq.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  8. Hariz Farhan Zuraimy says:

    Dahkaw.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  9. Izdihar Izhar says:

    best..like…

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 5.0/5 (1 vote cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  10. jiwang nyeeee..

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: +1 (from 1 vote)
  11. BErDiAm DiRi bUkAn BerErTi KaU tElAh Ku LuPaKaN, AtAuPun CiNta Ku tElAh BeRaLiH aRaH, pErCaYaLaH cInTa Ku tIaDa aKhIrNYa, wAlAuPuN kaU tIdAk PeRnAh MeMbErI hArApAn, NaMuN aPi CiNta Ku TeTaP mEmBArA uNtUk Mu, KeRaNa AkU lAh InSaN yAnG pAlIng IkHlAs mEnCiNtaI….. Biar Perit Rindu Yang Menyiksa Jiwaku… Tetapi Engkau Tetap Ku Hajati… ♥♥♥

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 5.0/5 (2 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: +4 (from 6 votes)
  12. Puteri Nur Sahirah says:

    lu memang jiwang.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 3.0/5 (1 vote cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  13. I LIKE

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  14. like..

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  15. like like like like like like.
    like like like like like like.
    like like like like like like.
    like like like like like like.
    like like like like like like.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  16. Dia selalu ada disisi aku . Dia seorang yang suka banyak bercerita , tak kisah apa tajuknya . Aku sayangkan dia , tapi betul ke <3 anyway , I still love u honey .

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 5.0/5 (2 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: +3 (from 3 votes)
  17. Beby Eisha says:

    I like :)

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  18. peehh mmg terbaek (y).

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: +1 (from 1 vote)
  19. bestnye boleh nnti saya kasi kat kekasih saya…………………………………………..

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  20. fuhhh, jiwng krat sehh

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  21. like………….,,

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  22. Adam Arieff says:

    Aku terasa sesuatu dihatiku.. ianya seperti bara yg kecil. Setiap kali aku melihatmu, bara ini menyala dan ia sungguh istimewa kerana AKU CINTAKAN KAU!…

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  23. Nur Iman says:

    terbaik lh (y)

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)

Leave a Comment

*

CommentLuv badge

Plugin from the creators ofBrindes :: More at PlulzWordpress Plugins

Like Page Ayat Jiwang