Pikat Wanita Dengan Cara Jiwang

pikat wanita dengan jiwangTidak semua lelaki mempunyai kemahiran untuk memulakan sebuah bicara yang jiwang. Orang selalu mengaitkan bahawa lelaki yang sudah berkahwin lebih pandai bermadah jiwang dan petah berbicara jiwang dalam menambat hati wanita. Lelaki bujang pula dilihat sebaliknya malah ada yang tergagap-gagap memulakan perbualan.

Bagi si bujang yang berhadapan dengan ini, anda seharusnya memperbaiki kemahiran ini. Jangan kerana tersilap cakap anda ‘membunuh’ semua usaha-usaha untuk memulakan sebuah perhubungan dengan wanita yang anda minati.

Oleh itu anda perlu tahu apa yang perlu diungkapkan ketika berhadapan dengan mereka. Ikuti panduan Ayat Jiwang ini.

1. Puji dengan kata-kata jiwang dan manis
Apabila anda meminati seorang wanita, ungkapkanlah kata-kata jiwang dan manis di awal perkenalan. Beritahu dirinya bahawa anda sudah lama memerhatikan dirinya, menyukainya dan menyenangi akan sikap-sikapnya. Percayalah apabila anda memulakan sebuah pujian yang jiwang, sudah tentu si gadis manis yang anda puji itu akan tersipu-sipu malu. Wanita luarnya nampak seperti keras tetapi dalamannya sangat lembut. Jadi pujilah dengan kata-kata yang jiwang, percayalah si dia akan menjadi milik anda. Ungkaplah kata-kata yang anda menyukai dirinya dan tanyalah pada teman, adakah dia juga berperasaan yang sama. Sudah pasti mukanya akan merah tersipu-sipu malu.

2. Lawan kata-kata jiwang adalah kata-kata kesat
Sesetengah orang suka bergurau dan ada kalanya perkenalannya agak kasar didengari. Sekali pun bergurau, jangan anda memperlekehkan dirinya. Ini merupakan satu kesalahan yang agak besar dan kalau anda tersalah langkah, anda akan rugi kerana si dia sudah tidak berminat lagi untuk meneruskan perhubungan. Tidak ada orang yang suka kepada perbuatan yang menyakitkan hati. Sebaliknya pujilah dia dan percayalah hubungan anda akan lebih bertambah mesra.

3. Jangan bersikap kasar
Memarahi, memperlekeh, memperbodohkan orang dan sebagainya adalah satu sikap biadab dan paling tidak digemari oleh wanita. Kadang kala kita sudah terbiasa mengeluarkan kata-kata begitu ketika bergurau dengan kawan-kawan lelaki tetapi ingatlah, jiwa wanita tidak sama dengan lelaki. Jiwa mereka lebih sensitif dan mudah terluka. Jangan hanya disebabkan dengan satu dua perkataan begini, hubungan anda akan renggang. Bersopanlah kerana lelaki yang bersopan biasanya lebih disukai dan diminati oleh ramai wanita.

4. Jangan tunjukkan memek muka
Memek muka ketika berbicara juga adalah satu aspek penting dalam sebuah perhubungan. Kalau si dia berbicara dengan anda, jangan sesekali membuat memek muka seolah-olah anda tidak bersetuju dengan pendapatnya itu. Sebaliknya, kalau anda tidak bersetuju dengan pendapatnya, berilah komen-komen yang agak positif.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 9.9/10 (12 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +9 (from 9 votes)
Pikat Wanita Dengan Cara Jiwang, 9.9 out of 10 based on 12 ratings

Carian Ayat Jiwang:

  • cara nak ayat awek dalam sms
  • cara nak pikat perempuan melalui sms
  • cara memikat perempuan melalui facebook
  • ayat permulaan perkenalan
  • ayt jiwang dlm sms
  • ayat memulakan perkenalan
  • ayat jiwang bujang
  • tips pikat wanita melalui sms
  • ayat jiwang yg d sukai wanita
  • ayat mengorat dan perkenalan