Sebab Yang Diharuskan Orang Bercinta Kahwin Cepat

 Tiga sebab kerana orang yang bercinta perlu kahwin cepat.

Jangan bercinta jika anda tidak mahu akhirinya dengan perkahwinan. Ada orang seperti tidak tahu kenapa mereka bercinta. Mereka habiskan masa seharian bersama – sama, tetapi penghujungnya adalah tidak pasti. Percintaan tanpa ada perancangan akhir hanya akan memberi kesakitan pada akhirnya berbanding kebahagiaan. Perkahwinan adalah perkara yang penting. Jadi, cintailah seseorang yang anda rasa akan jadi pasangan anda kelak.

Berikut adalah tiga sebab kenapa anda perlu cepat – cepat berkahwin selepas menemui pasangan yang sesuai.

Sebab pertama : Anda akan lebih bahagia.

Adanya ikatan yang sah akan mengurangkan risiko hubungan anda berdua dari di ganggu anasir yang tidak baik. Anda juga lebih bahagia kerana bebas untuk bergerak ke mana – mana sahaja yang anda suka. Hubungan seks juga boleh di lakukan secara sah dan anda boleh memiliki keluarga yang sah tanpa ada kerisauan di dalam hati.

Sebab kedua ; Dugaan kurang.

Orang yang bercinta selalunya akan ada banyak dugaan yang pelik – pelik. Contohnya jika anda bergaduh akan perkara kecil, hubungan anda berdua mungkin akan terus terputus kerana tiadanya ikatan yang sah antara anda berdua. Sebab itu ramai yang bercinta terllau lama, akhirnya berkahwin dengan orang lain.

Sebab ketiga : Boleh fokus beribadah dan kejar impian

Apabila anda berkahwin, masalah anda untuk fokus sudah hilang kerana si dia sudah sah jadi milik anda. Anda boleh beribadah dengan tenang dan anda juga bebas untuk mengejar impian anda.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 9.6/10 (18 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +11 (from 13 votes)
Sebab Yang Diharuskan Orang Bercinta Kahwin Cepat , 9.6 out of 10 based on 18 ratings

Carian Ayat Jiwang:

  • ayat bahagia
  • ayat orang bercinta